Tidlös utformning

Båtens eleganta linjer följer den klassiska holländska traditionen för en snipa eller sloep, med vackra inslag av teak. Flera detaljer som trossfendern och det stora trärodret bidrar till båtens elegans, samtidigt som de gör den enkel att köra av alla. Denna tidlösa design kombineras med modernt materialbruk och ny eldrift- och nätverksteknologi. Båtarnas tålighet gör att de är byggda för att hålla i många decennier framöver.

Praktisk

Flera praktiska detaljer bidrar till en trevlig upplevelse ombord. Längst fram i båten samt under det mittersta baksätet finns förvaringsutrymme där ni får plats med väskor och annat. Om ni har barnvagn med så får vagnen plats mellan sätena framför bordet (eller lås fast den på bryggan). En kabelvinda gör att batteriets laddningskabel inte ligger i vägen utan kan rullas in under bordet som en dammsugarsladd. Allt så att ni kan fokusera på omgivningen och ett trevligt sällskap.

Komfortabel och bekväm

Båtarna är mycket rymliga och ger plats åt maximalt 12 personer. Runt bordet i mitten finns bra med rörelseutrymme så att man inte behöver känna sig inklämd. Det stora rodret och smidiga hastighetsreglaget gör att kaptenen lätt kan hålla kontroll över båtens färdriktning och hastighet. Karbinhakarna gör att ni slipper knyta några knopar när ni lägger till båten vid bryggan eller någon av de flera andra landningsställen som finns längs med kanalen.

Eleganta elbåtar
Rymliga elbåtar

Bord och benutrymme

Bordet i mitten är perfekt för mat och dryck men lämnar ändå utrymme för dig att sträcka på benen och tex ta med barnvagnen.
Förvaring i fören

Koll på grejorna

Längst fram och bak finns förvaringsutrymme för era saker. Eller annat gott.
Enkelt att köra våra elbåtar

Framåt och bakåt

En enkel spak ger dig full kontroll över båtens hastighet och riktning.
Även barn kan prova att styra

Full kontroll

Kaptenen ska vara minst 18 år. Men med lite uppsikt kan även yngre kaptener hålla i det stora trärodret. Så enkelt är det att köra!
Elkabeln rullas med ett lätt ryck in i båten

Roll 'm in!

Med ett kort ryck åker laddningskabeln in under bordet, precis som med en dammsugarsladd.
Karbinhake för att enkelt lägga till

Hook 'm up!

Karbinhakarna gör det busenkelt att förtöja båten. Bara att klicka fast i ringarna på bryggan, eller andra pausplatser längs med kanalen
Kanalbåt

Smart teknik för en hållbar och säker upplevelse

Robust och beprövad elmotor

Tyst och avgasfritt med eldrift

Båtarna är utrustade med en luftkyld 2,3 kW 1080 RPM elmotor från tyska Heinzmann, som drivs med el från vindkraft. Eftersom motorn och resten av drivlinan är integrerad i skrovet i stället för monterad utanpå baksidan fördelas vikten över båtens längd och båten ligger mycket stabilare i vattnet.

Elkontakten på bryggan

 Laddad för färden

Batteripaketet på 11,5 kWh gör att båten går att köra i minst 14 timmar vid full laddning, vilket räcker för en hel dags körning non-stop i kanalerna. Över natten och mellan turerna laddas batterierna via CEE-uttaget på vår brygga, där du kopplar in laddningskabeln som du drar ut från sidan av bordet i båten.

Startknappen i din mobil

Alltid uppkopplad

Då båten är uppkopplad kan du använda din mobiltelefon som båtens start- och stoppnyckel. 15 minuter innan din bokning får du ett SMS med en länk till båtens kontrollcenter, där du aktiverar den med en startknapp. En lampa bredvid batteridisplayen på picknickbordets baksida indikerar drivlinans status. När den lyser blått är strömmen på och du kan köra iväg.

LED-lampor i fören och aktern på varje elbåt

Säkerheten först, även i mörkret

Den integrerade 12V LED-belysningen längst fram och bak, i rodret, är seriekopplad med drivlinan och slår på så fort båten är aktiverad. Den gör att båten kan köras säkert även efter du har upplevt en underbar solnedgång från vattnet.

Det lilla extra

Sittdynor med flytförmåga

Dynor

Lån av sittdynor och fleccefiltar ingår i hyran. Ni kan plocka dem från förvaringslådorna på bryggan innan er tur. Som standard finns 6 dynor per båt.

Flytvästar för stora och små finns att låna

Flytvästar

Vid behov finns flytvästar för både barn och vuxna (från 5-100 kg) att låna från lådorna på bryggan. Behöver ni många kan det vara säkrast att ha med några extra egna.

Piratflagga förhöjer känslan

Flaggor

Sverige-, Skåne-, eller piratflagga? Visa ditt stöd för MFF? Eller välkomna dina tyska gäster med deras egen flagga? Boka till vår skattkista och välj själv från ett urval av olika båtflaggor!

Karta

En laminerad karta hjälper dig planera er tur. Kartan visar rekommenderade rutter, samt tipsar om sevärdheter och andra angöringsplatser runt kanalen.