Ett piratäventyr är kul för alla

Ett båtäventyr på Malmös kanaler passar alla pirater, stora som små. Detta är en uppskattad familjeaktivitet som blir ett roligt minne. Ni bestämmer själva takten och vart ni vill åka. Kanske något för nästa barnkalas?

Tips

På sommaren och hösten kommer gärna nyfikna fåglar med sina nykläckta ungar fram till båtarna, vilket brukar vara uppskattat bland barnfamiljer.

En hemlig skatt bestående av gulddubloner fyllda med smaskig choklad är en favorit när man är på äventyr…

Om någon druckit för mycket piratsaft går det bra att lägga till vid några platser i kanalen för att göra ett snabbt toalettbesök. Karta finns i varje båt.

Lägg till “Skattkistan” när du bokar så ingår även pirathattar till alla små pirater och en piratflagga att sätta på båten. För att inte tala om en massa andra roliga saker som kistan är fylld med som man kan låna till sin tur. För ytterligare sjörövarkänsla, komplettera med ögonlapp, piratkrok och tatuering från exempelvis Buttericks.

Riktigt ambitiösa sjörövarföräldrar kan tillverka en egen skattkarta genom att doppa ett papper i te, låta det torka och bränna det lite i kanterna.

Pirater tänker på säkerheten. Flytvästar i alla storlekar finns att låna på bryggan.

Det är högertrafik även på kanalen.

Mat & dryck

Kanonkulor (=köttbullar) dekorerade med små piratflaggor

Grillspett att äta med händerna

Dryck i flaskor med hemmagjorda etiketter på – motiv med dödskallar, kartor, båtar

Kokosnöt att dricka ur och färsk ananas att äta av

Godis – dödskallar och salta fiskar

Spellista

Platser

  • Fontänmaskinen
    gör att våra hjältar kan bli utmanade av förbigående landkrabbor. Seglar piratskeppet för nära fontänen när någon trycker på knappen, finns det risk att piraterna trakteras på en uppfriskande mini-dusch. Vågar de?
  • Fersens bro
    Här kan piratgänget öva på sin bästa pirat-ramsa: Med hjälp av akustiken där kommer de injaga skräck hos alla andra av kanalfarare! Förresten, kan du räkna hur många fiskhuvuden det finns på sidan av bron?
  • Slottsträdgårdens brygga
    Detta är den perfekta platsen för piraterna att ta en paus från all sjöröveri, och lägga till för en välförtjänd godbit.