Vi är Nordens första självbetjänade elbåtsuthyrning

Vem gillar inte hänga en underbar dag i solen och umgås med familjen, vänner eller kollegor? Kanske med en picknick och något gott att dricka till? Kanske nära vattnet som ett äventyr eller som en stunds avkoppling? Och i så fall göra det i en miljövänlig elektrisk båt, med helt tyst motor? Utan krångel, utan segel att reva, utan dyrt illaluktande drivmedel? Det var precis vad vi också tänkte och det var därför vi startade BookaBoat 2015.

Vår idé är hjälpa människor att umgås och njuta en stund av livet. Vi gör det genom att tillhandahålla finfina och självbetjänade elbåtar på Malmös kanaler. Enkelt, flexibelt, spontant. Det är vår önskan att denna tjänst ska vara tillgänglig för så många som möjligt, och ge alla möjlighet att skapa egna nya härliga minnen. Vi tror vi är på god väg. Tusentals personer har åkt i våra båtar, däribland flertals frierier ombord (alla sa ja!), samt flera brudpar som har använt våra eleganta båtar för att göra deras stora dag ännu lite mer oförglömlig.

Välkommen att ta en tur du också!

René Nordstrand Heunen
Gustav Widerström

Grönt och rent

Våra båtar är 100% eldrivna och elektriciteten är till 100% producerad från vindkraft. Genom att använda våra båtar bidrar du till att hålla nere utsläppen i vår stad och också att minimera störande oljud. Vår flytbrygga är också konstruerad med miljön i åtanke. Konventionella flytbryggor använder sig av betonglådor fyllda av frigolit. Dessa vittrar tyvärr sönder med tiden, förorenar vattnet och är svåra att återvinna. Vår flytbrygga är därför baserad på plasttankar (polyeten) fyllda med luft. Dessa har en mycket lång hållbarhet och den dagen de behöver kasseras underlättar det att polyeten är återvinningsbart.

För ett levande Malmö

Vi älskar Malmö och vill gärna bidra till en trivsam och levande stadsmiljö. Staden har något unikt i sitt farbara kanalsystem som är det längsta i Sverige samtidigt som personer vanligtvis inte tänker på Malmö som en kanalstad. Vilka möjligheter skulle kunna utvecklas utifrån kanalen som kan berika stadskärnan till nytta och nöje för oss som bor här? Med BookaBoat vill vi kombinera Malmös anrika maritima historia med stadens nutida karaktär som hotspot för digital tjänsteutveckling för att utforska detta och skapa större medvetenhet om den otroliga potential som finns om vi får upp ögonen för kanalerna.

Vi som står bakom

Vi som har grundat BookaBoat är René Nordstrand Heunen och Gustav Widerström.

René har sin ursprung i Nederländerna, kom till Malmö 2012 och har sedan länge jobbat med främjandet av hållbara transporter.

Gustav är född och uppvuxen i Malmö. Han är en riktig spelnörd och en entreprenör med innovation i ådrorna.

Båda gillar vi att få saker att hända och att bidra till samhället och vårt lokala grannskap. Om du har en bra idé som involverar våra båtar eller Malmös kanaler, tveka inte att kontakta oss.

Till din tjänst

Vi finns här om du vill komma i kontakt med oss. Vi svarar alltid under våra ordinarie öppettider (kl 09-21, april-oktober).

I de ovanliga fall vi inte svarar direkt när du ringer kan det bero på att vi är upptagna i ett annat samtal eller håller på med något vid vår brygga. Ring igen eller lämna ett meddelande så hör vi av oss så fort vi kan. Övriga tider svarar vi i mån av möjlighet.

Telefon: 040 – 643 48 81
Epost: info@bookaboat.se
Facebook Messenger: @bookaboatmalmo

Adress (brygga)
Norra Vallgatan 93, Malmö

Adress (försändelser)
Einar Hansens esplanad 45 lgh 1405, 21113 Malmö

Organisationsnummer
559012-2908

Hitta till oss

Laddar ...
Öppna kartan
Vår brygga ligger mitt över gångbron från Malmö Live