Se staden med nya ögon

Vill du se ditt Malmö igen – för första gången? Har du inte bott här så länge och vill se staden från en av sina allra finaste sidor? Vill du veta mer om Malmös historia och arkitektur? Då passar en båttur för egen elmaskin på kanalen.

Tips

Besök vår kanalguide för information om intressanta platser längs med kanalen, samt kanalens historia.

Behöver ni flera båtar, se då till att boka i god tid – främst under veckorna strax innan  och efter sommarlovet.

Det går jättebra att boka flera båtar på en gång mot faktura. Observera att momsen tillkommer på våra ordinarie priser.

Karta ingår i alla båtar.

För toalettbesök går det bra att lägga till vid några platser i kanalen – se även vår digitala kanalguide med intressanta och nyttiga platser.

Det är högertrafik även på kanalen.

Mat & dryck

Det finns flera ställen i närheten att inhandla mat och dryck att ta med sig. Den nyöppnade Saluhallen till exempel. Det finns också ett ställe som säljer smörrebröd alldeles i närheten. Eller varför inte lite taccos från Taquerian precis intill?

Spellista

Platser

  • Slottsparken
    är en av huvudanledningarna att Malmö faktiskt kallas för ”Parkarnas Stad”. Och det finns inget bättre sätt att uppleva den än från kanalen. När du kommer till Slottsträdgårdens brygga, sväng inte direkt söderut utan kör även rakt fram på sträckan förbi den ikoniska Slottsmöllan – men akta huvudet när du kör under träden. Efter kanotklubben blir kanalen odjup, så vänd vid deras brygga så slipper du gå på grunt.
  • Malmöhus Slott
    är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Kör förbi den nordliga sidan för att få en bra bild av slottets fasad, och se hur Citadellskajen förvandlas till ett nytt attraktivt kajstråk. Vad på distans ser ut som klotter på kajstenarna visar sig vara en modern version av ett vikingskepp. Vid karakteristika Fiskehoddorna slutar kanalen och kan du vända för att fortsätta din väg till parken.
  • Varvsbassängen
    går kanske inte att jämföra med parken och slottet i sin skönhet, men här ser man den pågående förvandling från Malmö som industri- och varvsstad till kunskapscentrum allra tydligast. Media Evolution City, hotspot för digital tjänsteutveckling, är granne med Kockums gamla varvområde. Kör förbi de rostiga dörrorna till ubåtsdockan, där ubåtarna byggdes. Se hur staden omfamnar framtiden genom att långsamt byta ut de gamla varvsbyggnader ut mot nya bostads-, universitets- och kontorsbyggnader där framtidens Malmöiter kommer att bo, studera och jobba.

Kolla även in vår kanalguide