Allmänt

 • Finns det flytvästar?
  Ja, vi har ett stort urval av flytvästar i olika storlekar för både barn och vuxna i lådor på vår brygga. Är ni en grupp med många utan eller med begränsad simkunnighet är det bra att förvarna oss så vi kan stämma av och se till att det finns tillräckligt med flytvästar. Det kan också vara bra at känna till att sittdynorna till varje båt har flytförmåga och går att använda som flytredskap om någon mot förmodan skulle trilla i vattnet (vilket aldrig har hänt hittills).
 • Behöver jag något slags förarintyg för att få köra BookaBoats båtar?
  Nej, du behöver inte något båtkörtkort eller förarintyg. Alla som är 18 år eller äldre kan köra en av våra båtar. Det är såklart viktigt att alla regler följs på vattnet. Reglerna hittar du här på vår hemsida, på en informationsskylt på vår brygga samt på baksidan av den tryckta kartan som finns ombord på varje båt.
 • Finns det möjlighet att boka någon som kör båten åt oss, en kapten?
  Vi vet att man ibland kan känna sig lite osäker på om man klarar av att köra själv när man ska ut för första gången. Men det är lättare än du kanske tror! Ibland har vi personal på bryggan och då går det bra att komma förbi om du vill provköra innan du ska ut på riktigt med ditt sällskap.
  Vi har tyvärr begränsat med tid att ställa upp som Kaptener på körningar. I mån av möjlighet kan vi ställa upp om det är något alldeles extra, som t.ex ett bröllop eller spridning av aska.
 • Hur mycket kostar det att hyra en båt från BookaBoat?
  Under lågsäsong (april-maj, september-oktober) är våra priser för privatpersoner: 1 timme 590:-, 2 timmar 990:- och 3 timmar 1390:-. Ytterligare timmar kostar 590:- .
  Under högsäsong (juni-augusti) gäller 1 timme 690:-, 2 timmar 1190:- och 3 timmar 1590:-. Ytterligare timmar kostar 690:- .

  Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook för att få tillfälliga erbjudanden.

  För företag och organisationer gäller annan prislista, se under Gruppbokningar för detaljer.

  Vi kan också skräddarsy bokningar vid speciella högtider och behov. Kontakta oss.

 • Vad är kortaste bokningstid? Vad rekommenderar ni?
  Den kortaste bokningsbara tiden är 1 timme men vi rekommenderar minst 2 timmar. På 1h hinner ni ett varv på kanalen runt gamla stan på full hastighet. Vill ni se allt som Malmös kanaler och hamn har att erbjuda (tex Fiskehoddorna, Varvsbassängen och Dockan) tar det 2 timmar. Vill ni njuta mer av er färd, kanske stanna till någonstans på vägen för en drink eller picknick, och ta det lugnt på vattnet, då är 3 timmar perfekt för er. De flesta bokar 2 timmar.
 • Är det några andra kostnader utöver timpriset?
  Nej.

  Vi erbjuder dock olika tillägg för att ni ska kunna få en ännu roligare och minnesvärd tur. De flesta av dessa har du möjlighet att lägga till när du bokar en båt, annars kontakta oss i samband med att du ska göra en bokning.

 • Hur gör jag för att boka flera båtar samtidigt?
  Som privatperson kan du bara boka en båt per bokning. För att boka flera båtar för samma tillfälle behöver du lägga en ny bokning för varje båt. Det går bra att använda samma namn och uppgifter för varje bokning. Om du vill vara säker på att det finns tillräckligt många båtar lediga vid den valda tidpunkten innan du bokar kan du höra av dig till oss. Du hittar också en vy över bokningsläget längst ned på vår startsida här på sajten.

  Företag och organisationer bokar genom vår Gruppbokning. Då gäller andra villkor och prislista.

 • På vilka olika sätt kan jag betala för min bokning?
  För privatpersoner gäller betalning med kort (VISA och MasterCard) eller Swish. Då bryggan normalt är obemannad kan vi bara i undantagsfall ta kontant betalning. Under högsäsong har vi ibland personal på bryggan som kan ta betalt med en kortterminal och även kontanter. Kontakta oss för att få reda på när vi är på plats.

  Företag och organisationer kan betala mot faktura. Då gäller andra villkor och annan prislista.

 • Under vilka månader kan jag ta turer med BookaBoats båtar?
  Du kan hyra våra båtar från april till och med oktober. Håll utkik på vår hemsida för exakta datum när vi öppnar respektive stänger för säsongen.
 • Vilka tider på dygnet går det att hyra en båt?
  Du kan hyra en båt för turer mellan kl 9 på morgonen till kl 21 på kvällen. Den sista starttiden är alltså kl 20. Vissa fredagar och lördagar under högsäsong kan vi ha öppet längre. För speciella önskemål om bokningar på andra tider, kontakta oss.

Din bokning

 • Vad gör vi om det regnar?
  Regn är tyvärr en ofrånkomlig del av vår svenska sommar. Om vädret är ostadigt finns några olika alternativ för er:
  -I den bakre förvaringen på varje båt finns det regnponchos för engångsbruk som ni kan använda.
  -Överraskade av en skur när ni redan är ute och åker? Kör in under någon av de 23 broarna i kanalen och vänta ut regnet där. Det kan tom vara rätt mysigt att hänga där med gott sällskap medan regnet strilar utanför.
  -Med vår generösa regnförsäkring som ingår i alla bokningar får du alltid omboka en tur ifall det regnar när ni ska ut eller regnet hänger i luften/SMHI:s prognos lovar regn. Du får då en tillgodokod som du kan använda för att boka en ny tur i framtiden. Kom ihåg att kontakta oss så vi vet att du vill utnyttja regnförsäkringen.
  Vår erfarenhet är att så länge man är förberedd på ostadigt väder och att det inte både regnar och är kallt så åker de flesta ut på sin båttur och har en trevlig upplevelse ändå. Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder!
 • Vad är BookaBoats avbokningsregler?
  Det ingår alltid fri av- och ombokning fram till 24h innan den bokade turen ska genomföras. Dessutom får du en regnförsäkring – fri ombokning om det regnar när ni ska ge er ut.

  Ombokning eller avbokning sker genom att chatta, ringa 0406434881 eller maila info@bookaboat.se. Hyran för en avbokad tur återbetalas snarast möjligt, men kan ta upp till 5 arbetsdagar att hantera.

 • Hur ändrar jag något med min bokning?
  Inga problem – bara chatta, maila eller ring oss så hjälper vi dig.
 • När släpps depositionen för min bokning?
  När du bokar med betalkort auktoriserar du oss att debitera ditt betalkort med en säkerhetsdeposition på 1000 kr. Betalar du via Swish går det inte att reservera ett belopp utan istället läggs depositionen direkt på totalbeloppet som du swishar. Depositionen är utifall du vill förlänga din pågående tur, lämnar tillbaka båten mycket för sent eller orsakar skador på båten. Din deposition släpps (betalkort) eller returneras (Swish) så snart som möjligt, oftast inom någon dag eller två. OBS att det ändå kan ta upp till 5 max bankdagar beroende på fördröjningar hos kortutgivare, bank och/eller betalningsleverantör innan det syns på ditt kontoutdrag.
 • Vad ska vi göra om vi märker att vi blir sena tillbaka? Stängs båten av automatiskt?
  Våra båtar stängs ALDRIG av automatiskt utan först när du eller vi avaktiverar dem.
  Du förväntas hålla koll på klockan och returnera båten i tid. Väder och vind kan göra att man blir några minuter sen och det är ingen fara, ingen extra hyra dras för detta. Vårt system lägger automatiskt in små mellanrum mellan varje bokning så viss buffert finns.
  Då våra båtar är utrustade med GPS kan vi hela tiden också se var ni är. Om någon börjar bli sen utan att ha hört av sig till oss kontrollerar vi på kartan att man är på väg tillbaka, annars ringer vi upp för att kolla vad som hänt
 • Var ligger BookaBoats brygga och båtar?
  Vår brygga ligger nära Malmö Live, bredvid gångbron från gamla stan till Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Den närmaste gatuadressen är Norra Vallgatan 93.
 • Var får man köra, finns det någon karta?
  Jajamensan, klart det finns en karta. Du får den även när du bokar, samt på en skylt på bryggan samt i varje båt. Kan du inte hålla dig kan du ladda ner den här.
 • Hur beräknas tiden vi är ute?
  Tiden börjar räknas från det att ni aktiverat båten. Om det finns en båt ledig före er kan ni aktivera båten upp till 15 minuter innan er bokade tid. När ni är klara och avaktiverar båten får du en summering som visar hur länge ni varit ute. Observera att ingen extra hyra dras automatiskt för sena återlämningar utan vi kontrollerar i så fall först orsaken till förseningen med dig.
 • Kan jag förlänga en pågående båttur?
  Ja, det går bra om ingen bokat båten efter dig. Du får automatiskt ett SMS 30 minuter innan din tur slutar med en länk där du kan förlänga om det är möjligt. Du kan också när som helst gå in på din aktiveringslänk igen, där står det om det går att förlänga. Som tredje alternativ kan du chatta med oss på Messenger eller ringa vårt servicenummer 0406434881 så hjälper vi dig. Observera att du alltid betalar fullt pris (590:-/690:-) för varje extra timme när du förlänger en pågående tur. Du tjänar alltså på att boka en längre tur redan från början. Vanligtvis kan vi enkelt dra förlängningar från din deposition.
 • Vad händer om jag returnerar båten väldigt försenat?
  Vid mycket sena återlämningar (mer än 15 minuter) utan ett giltigt skäl debiterar vi dubbla ordinarie timpriset. Detta för att vi vill se till att nästa kapten får en lika bra upplevelse och inte ska vänta på en båt i onödan. Det vill säga om du återlämnar en båt mer än 15 minuter för sent får du betala för ytterligare en timme x2. Det är inte något vi gärna gör (och inte har behövt göra hittills), men vi förutsätter att du har förståelse för dessa regler.

  Om en sen retur krockar med en efterföljande bokning reserverar vi oss också rätten att debitera hela den efterföljande bokningskostnaden på den försenade hyrestagaren, ifall den efterföljande hyrestagaren väljer att avstå sin bokning på grund av din försening.

Båtarna

 • Får min hund följa med på båten?
  Absolut, vi gillar hundar och hundar gillar våra båtar! Vi ber dig bara se till att du lämnar båten städad från hundhår (sopborstar finns på bryggan), och att hunden inte sitter på dynorna eller filtarna. Observera att vi inte har några flytvästar för hundar, det behöver du ta med själv om du önskar det.
 • Hur många personer ryms på en båt?
  Båtarna är licensierade för 12 personer (1250 kg) och är mycket rymliga. Är ni endast vuxna och vill ni ha lite mer komfort per person, rekommenderar vi 8-10 personer. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att vara fler än 12 personer ombord; i så fall behöver du boka en båt till.
 • Hur länge räcker batteriet på en båt?
  På en fulladdad båt räcker batterierna i 14h. Det är mer än tillräckligt då vi bara har öppet 12h om dagen. Båtarna laddas också kontinuerligt när de ligger förtöjda vid bryggan och är inkopplade. På varje båt finns en display som visar den aktuella laddningen (spänningen). Eftersom båtarna är uppkopplade mot internet kan vi också se laddningen på distans.
 • Hur snabbt går båtarna?
  Båtarnas hastighet är begränsad till 4 knop d.v.s cirka 7,5 km/h. Detta motsvarar ungefär rask promenadtakt. Maxhastigheten i Malmös kanaler är 5 knop.
 • Är det svårt att köra en BookaBoat-båt?
  Nej, det är väldigt lätt att hantera våra båtar då de är gjorda för att vara så användarvänliga som möjligt. Vem som helst kan använda dem utan några speciella förkunskaper. Med hastighetsreglaget får du båten att åka framåt eller bakåt. Det stora trärodret används för att svänga till höger och vänster. När du lägger till vid bryggan använder du karbinhakar för att göra fast båten, inget behov av svåra knopar alltså.
 • Får jag lägga till på olika platser längs med kanalen?
  Ja. Det finns några platser där du kan använda båtens karbinhakar för att fästa båten i ringar som finns utplacerade. Det finns även vanliga rep ifall det inte finns ringar. Kom dock ihåg att aldrig släppa din båt ur sikte om du lägger till någonstans. Angöringsplatser finns markerade på kartan som finns i varje båt.
 • Vad kan jag göra om båten har svårt att komma upp i någon högre hastighet?
  Om båten plötsligt går litet långsammare, och rodret börjar vibrera lite, så kan någonting ha fastnat i propellern. Detta är sällsynt men helt normalt och kan inträffa för alla båtar med en propeller. Ta det bara lugnt. Vanligtvis kan du lösa detta genom att köra båten bakåt på full hastighet i upp till 10 sekunder, detta aktiverar en skärmekanism (propellerkniv) som trasar sönder plastpåsar och liknande som kan ha fastnat. Prova ett par gånger till om det inte fungerar på första försöket. Om detta ändå inte löste problemet så kan du ringa oss på 0406434881 så hjälper vi dig. Det finns undanstuvade redskap i alla båtar och på vår brygga för knepigare fall.
 • Finns det olika båtmodeller och storlekar?
  Nej, alla våra kanalbåtar är av en och samma beprövade modell. I vår flotta har vi för närvarande 9 stycken båtar.

Gruppbokning

Covid-19

 • Hur många får man vara ombord?
  12 personer (sedan 1 juli 2021). Att hyra och åka ut med en av våra båtar räknas som en privat sammankomst. Dessa omfattas av Folkhälsomyndighetens pandemiregelverk som från den 1 juli 2021 tillåter ett antal deltagar­e som är större än båtens kapacitet på 12 personer. Åk i möjligaste mån till endast dem som du bor med. Ta inte med gäster som är i en riskgrupp.
 • Hålls båtarna rena?
  Vi rengör båtarna extra noga inför varje uthyrningsdag, och har ställt ut tvålspray på bryggan. Använd gärna tvålsprayen för att rengöra båten innan och efter din tur.
 • Vad mer ska man tänka på för att minska risken för Covid-19?
  Håll 1,5 meters avstånd till andra gäster. Ge varandra utrymme att gå ombord samt lämna bryggan igen utan att trängas. Behöver ni vänta en stund, så finns det gott om plats på bryggsektionen till höger om landgången.
 • Jag vill boka lite längre fram, men är osäker om mitt event blir av. Hur gör jag?
  Som vanligt går det bra att avboka kostnadsfritt upp till 24 timmar innan din tur. Så planerar du en möhippa, bröllop, familjeträff eller annat men är osäker om det kan bli av, boka upp din önskade dag och tid i alla fall. Så går det alltid bra att avboka ifall ni behöver ställa in längre fram.