Allmänt

 • Finns det flytvästar?
  Ja, vi har ett urval av flytvästar i olika storlekar för både barn och vuxna. Sittkuddarna i båtarna har också flytförmåga och går att använda till detta vid behov. Är ni en grupp med många utan eller med begränsad simkunnighet är det bra att förvarna oss så vi kan stämma av och se till att det finns tillräckligt med flytvästar.
 • Behöver jag något tillstånd för att köra BookaBoats båtar?
  Nej, du behöver inte något tillstånd. Alla som är 18 år eller äldre kan köra en båt från BookaBoat. Det är såklart viktigt att alla regler följs på vattnet. Reglerna hittar du här på vår hemsida, på en informationsskylt på vår brygga samt på baksidan av den tryckta kartan som finns ombord på varje båt.
 • Finns det möjlighet boka en kapten eller guide med båten?
  Ja, det gör det. Du kan till exempel boka en kapten som kör båten vid tex en möhippa. Vill du boka en guide så samarbetar vi med företaget iknow som arrangerar guidning i Malmö inklusive från våra båtar. Kontakta oss för priser och tillgänglighet.
 • Var ligger BookaBoats brygga och båtar?
  Vår brygga ligger nära Malmö Live, bredvid gångbron från gamla stan till Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Den närmaste gatuadressen är Norra Vallgatan 93.
 • Hur mycket kostar det att hyra en båt från BookaBoat?
  Våra grundpriser för privatpersoner är 1 timme 590:-, 2 timmar 990:- och 3 timmar 1390:-. Ytterligare timmar kostar 590:- .
  Under högsäsong (fre-sön under juni-augusti) gäller 1 timme 690:-, 2 timmar 1190:- och 3 timmar 1590:-. Ytterligare timmar kostar 690:- .

  Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook för att få temporära erbjudanden.

  För företag och organisationer gäller annan prislista, se under Gruppbokningar för detaljer.

  Vi kan också skräddarsy bokningar, för vid speciella högtider och behov. Kontakta oss.

 • Under vilka månader kan jag ta turer med BookaBoats båtar?
  Du kan hyra våra båtar från 1 april till och med 31 oktober.
 • Vilka tider på dygnet går det att hyra en båt?
  Du kan hyra en båt för turer mellan kl 9 på morgonen till kl 22 på kvällen. Den sista starttiden är alltså kl 21. För speciella önskemål om andra tider, kontakta oss.

Din bokning

 • Vad är BookaBoats avbokningsregler?
  Det ingår alltid fri av- och ombokning fram till 24h innan den bokade turen ska genomföras. Dessutom får du en regnförsäkring – fri ombokning om det regnar när ni ska ge er ut.

  Avbokning sker genom att ringa oss på 0406434881 eller maila till info@bookaboat.se. Hyran för en avbokad tur återbetalas snarast möjligt, men kan ta upp till 5 arbetsdagar att hantera.

 • När släpps depositionen för min bokning?
  När du bokar auktoriserar du oss att debitera ditt betalkort för en deposition om 1000 kr. Betalar du via Swish läggs depositionen på totalbeloppet som du swishar. Detta är utifall du vill förlänga din pågående tur, lämnar tillbaka båten mycket för sent eller skadar båten. Så fort som möjligt efter din bokning, oftast samma dag, returnerar vi depositionen. Sen kan det ta någon dag eller två tills det visas även i din internetbank, beroende på din kortutgivares och banks rutiner.
 • Vad ska vi göra om vi märker att vi blir sena tillbaka? Slås båten av automatiskt?
  Våra båtar slås ALDRIG av automatiskt utan först när ni eller vi avaktiverar dem.

  Du förväntas hålla koll på klockan och returnera båten i tid. Det kan ju alltid hända att man blir några minuter sen, och vårt system lägger automatiskt in små mellanrum mellan varje bokning.

  Då våra båtar är utrustade med GPS kan vi hela tiden också se var de är. Om någon börjar bli sen kontrollerar vi på kartan att man är på väg tillbaka, annars ringer vi upp.

 • Hur beräknas tiden vi är ute?
  Tiden börjar räknas från det att ni aktiverat båten. Om det finns en båt ledig före er kan ni aktivera båten upp till 15 minuter innan er bokade tid. När ni är klara och avaktiverar båten får du en summering som visar hur länge ni varit ute.
 • Vad är kortaste bokningstid? Vad rekommenderar ni?
  Den kortaste bokningsbara tiden är 1 timme men vi rekommenderar minst 2 timmar. På 1h hinner ni ett varv på kanalen runt gamla stan på full hastighet. Vill ni se allt som Malmös kanaler och hamn har att erbjuda (tex Fiskehoddorna, Varvsbassängen och Dockan) tar det 2 timmar. Vill ni njuta mer av er färd, kanske stanna till någonstans på vägen för en drink eller picknick, och ta det lugnt på vattnet, då är 3 timmar perfekt för er. De flesta bokar 2 timmar.
 • Är det några andra kostnader utöver timpriset?
  Nej.

  Vi erbjuder dock olika tillägg för att ni ska kunna få en ännu roligare och minnesvärd tur, se våra Upplevelser.

 • På vilka olika sätt kan jag betala för min bokning?
  För privatpersoner gäller betalning med kort (VISA och MasterCard) eller Swish. Då bryggan är obemannad kan vi normalt inte ta kontant betalning. Undantaget är om vi råkar vara på bryggan just då. Kontakta oss för att få reda på om vi kan vara på plats.

  Företag och organisationer kan betala mot faktura. Då gäller andra villkor och annan prislista.

 • Kan jag förlänga en pågående båttur?
  Ja, det går bra om ingen bokat båten efter dig. Du får då automatiskt ett SMS 30 minuter innan din tur slutar. Du kan också gå in på din aktiveringslänk igen, där står det om det går att förlänga. Som tredje alternativ kan du chatta med oss på Messenger eller ringa vårt servicenummer 0406434881 så hjälper vi dig.  Observera att du alltid betalar fullt pris (590:-/h) för varje extra timme när du förlänger en pågående tur. Du tjänar alltså på att boka en längre tur redan från början.
 • Vad händer om jag returnerar båten mycket för sent?
  Vid mycket sena återlämningar (mer än 15 minuter) debiterar vi dubbla ordinarie timpriset. Detta för att vi vill se till att nästa kapten får en lika bra upplevelse och inte ska vänta på en båt i onödan. Det vill säga om du återlämnar en båt mer än 15 minuter för sent får du betala för ytterligare en timme x2. Det är inte något vi gärna gör (och inte har behövt göra hittills), men vi förutsätter att du har förståelse för dessa regler.

  Om en sen retur krockar med en efterföljande bokning reserverar vi oss för att debitera hela den efterföljande bokningskostnaden på den försenade hyrestagaren, ifall den efterföljande hyrestagaren väljer att avstå sin bokning på grund av din försening.

 • Hur gör jag för att boka flera båtar samtidigt?
  Som privatperson kan du bara boka en båt per bokning. För att boka flera båtar för samma tillfälle behöver du lägga en ny bokning för varje båt. Om du vill vara säker på att det finns tillräckligt många båtar lediga vid den valda tidpunkten innan du bokar kan du höra av dig till oss.

  Företag och organisationer bokar genom vår Gruppbokning. Då gäller andra villkor och prislista.

Båtarna

 • Får min hund följa med på båten?
  Absolut, vi gillar hundar och hundar gillar våra båtar! Vi ber dig bara se till att du lämnar båten pälsfri, och särskilt att hunden inte sätter sig på dynorna eller filtarna.
 • Hur många personer ryms på en båt?
  Båtarna är licensierade för 12 personer (1250 kg) och är mycket rymliga. Är ni endast vuxna och vill ni ha lite mer komfort per person, rekommenderar vi 8-10 personer. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att vara fler än 12 personer ombord; i så fall ska du boka en till båt.
 • Hur länge räcker batteriet på en båt?
  En hel dag (minst 14 timmar). Så fort båtarna ligger vid sin brygga så laddas de. På varje båt finns en display som visar den aktuella laddningen. Det har hitintills aldrig hänt att ett batteri tagit slut.
 • Hur snabbt går båtarna?
  Båtarna kan gå upp till 7,5 km/h (cirka 4 knop). Som jämförelse motsvarar detta rask promenadtakt. Maxhastigheten i Malmös kanaler är 5 knop.
 • Är det svårt att köra en BookaBoat-båt?
  Nej, det är väldigt lätt att hantera våra båtar då de är gjorda för att vara så användarvänliga som möjligt. Vem som helst kan använda dem utan några speciella förkunskaper. Med hastighetsreglaget får du båten att åka framåt eller bakåt. Det stora trärodret används för att svänga till höger och vänster. När du lägger till vid bryggan använder du karbinhakar för att göra fast båten, inget behov av svåra knopar alltså.
 • Får jag lägga till på olika platser längs med kanalen?
  Ja. Det finns några platser där du kan använda båtens karbinhakar för att fästa båten i ringar som finns utplacerade. Det finns även vanliga linor ifall det inte finns ringar. Kom dock ihåg att aldrig släppa din båt ur sikte om du lägger till någonstans.
 • Vad kan jag göra om båten har svårt att komma upp i någon högre hastighet?
  Om båten plötsligt går litet långsammare, och rodret börjar vibrera lite, så kan någonting ha fastnat i propellern. Detta är sällsynt men kan inträffa. Vanligtvis kan du lösa detta genom att köra båten bakåt på full hastighet i upp till 10 sekunder, detta aktiverar en skärmekanism som trasar sönder plastpåsar och liknande som kan ha fastnat. Prova ett par gånger till om det inte fungerar på första försöket. Om detta ändå inte löste problemet kan du ringa oss på 0406434881 så hjälper vi dig.
 • Finns det olika båtmodeller och storlekar?
  Nej, alla våra kanalbåtar är av en och samma beprövade modell. I vår flotta har vi 6 stycken båtar.

Gruppbokning

Covid-19

 • Hur många får man vara ombord?
  12 personer (sedan 1 juli 2021). Att hyra och åka ut med en av våra båtar räknas som en privat sammankomst. Dessa omfattas av Folkhälsomyndighetens pandemiregelverk som från den 1 juli 2021 tillåter ett antal deltagar­e som är större än båtens kapacitet på 12 personer. Åk i möjligaste mån till endast dem som du bor med. Ta inte med gäster som är i en riskgrupp.
 • Hålls båtarna rena?
  Vi rengör båtarna extra noga inför varje uthyrningsdag, och har ställt ut tvålspray på bryggan. Använd gärna tvålsprayen för att rengöra båten innan och efter din tur.
 • Vad mer ska man tänka på för att minska risken för Covid-19?
  Håll 1,5 meters avstånd till andra gäster. Ge varandra utrymme att gå ombord samt lämna bryggan igen utan att trängas. Behöver ni vänta en stund, så finns det gott om plats på bryggsektionen till höger om landgången.
 • Jag vill boka lite längre fram, men är osäker om mitt event blir av. Hur gör jag?
  Som vanligt går det bra att avboka kostnadsfritt upp till 24 timmar innan din tur. Så planerar du en möhippa, bröllop, familjeträff eller annat men är osäker om det kan bli av, boka upp din önskade dag och tid i alla fall. Så går det alltid bra att avboka ifall ni behöver ställa in längre fram.