Att ta en tur med BookaBoat är enkelt som 1-2-3

Boka er båt

1. Boka din båt

Du bokar din båt online för en viss dag, starttid och längd.  När du har gjort din bokning får du genast en bekräftelse via epost. 15 minuter innan starttiden får du ett SMS med en länk till båtens fjärrkontroll i din egen mobil.

aktivera båt

2. Aktivera din båt

Välj vilken båt du vill åka med, sätt dräneringspluggen i golvet och dra ur elsladden från kontakten på bryggan. Låna utrustning från förvaringen på bryggan efter eget behov. Aktivera båten genom att trycka på startknappen i din mobil och…

Kör ivög med båten

3. Åka & returnera

…kasta loss! Du kör fram- och bakåt med den svarta spaken, och styr båten med det stora rodret. Karta finns ombord. Vid returnering avaktiverar du båten igen i din mobil. Koppla in elsladden i kontakten på bryggan samt dra ur dräneringspluggen. Lämna tillbaka lånad utrustning och städa båten till nästa kapten.

elbåt

Tillgänglighet

Det går att boka så sent som några minuter innan starttiden, givet det finns båtar tillgängliga. Vill du åka på en viss dag och tid, se till att boka längre i förväg. Speciellt lördagar är populära.

Vill du förlänga din tur? Det går bra om det inte krockar med en efterföljande bokning. Ring oss under din tur.

Flytvästar och dynor

Flytvästar i olika barn- och vuxenstorlekar samt sittdynor finns att låna från förvaringen på bryggan. Koden till kodlåset får du i bekräftelsemailet.

Är ni en grupp som behöver många flytvästar? Hör gärna av er till oss i förväg då vi inte kan garantera tillgänglighet av ett stort antal västar i samma storlek.

Skräp i propellern

Försök köra runt synligt skräp som plastpåsar och annat som kan fastna i propellern. Om båten oväntad saktar ner eller rodret börjar skaka lite kan det har fastnat något skräp i propellern. Kör några gånger 10 sekunder full fart framåt, sen 10 sekunder full fart bakåt. Detta aktiverar en mekanism som skär bort skräpet, så du kan köra som vanligt igen.

Regler & säkerhet

Precis som i trafiken på land gäller det för din egen och andras säkerhet några regler även på vattnet:

  • Säkerheten framför allt. Ta aldrig några risker.
  • Max 12 personer får vara ombord. Är ni fler personer, ska en till båt bokas.
  • Håll dig till styrbord (till höger) och ge företräde till båtar som kommer från höger. Håll en hastighet som inte stör andra i kanalen. Båtens maxhastighet är begränsad till den högst tillåtna i kanalen.
  • Var alltid tydlig med vilken kurs du tar. Närma dig hörn och broar på ett sådant sätt att du är synlig för skare och mötande båtar. Akta huvudet när du åker under låga broar.
  • Det är förbjudet att köra en båt när man är påverkad av alkohol eller andra droger.
  • Undvik otillåtna områden som är markerade på kartan. Att åka här kan störa godstrafik och innebära fara.
  • Det är inte tillåtet att förtöja vid träd, under eller vid broar eller varhelst det är markerat att detta inte är tillåtet.
  • Det bor människor nära kanalerna. Tänk på att inte föra oväsen eller på annat sätt störa dem.

Inte fått all information du är ute efter? Kolla våra vanliga frågor!