Att ta en tur med BookaBoat är enkelt som 1-2-3

Boka er båt

1. Boka er båt

Du bokar er båt online och väljer dag, starttid och turlängd. När du har gjort din bokning får du genast en bekräftelse via epost. Den innehåller också en länk för att kunna starta båten från din mobil när ni är på plats. För extra bekvämlighet får du också samma länk i ett SMS 15 minuter innan starttiden.

aktivera båt

2. Aktivera er båt

Välj vilken båt ni vill åka med, kontrollera pluggen i dräneringshålet i golvet och dra ur elsladden från kontakten på bryggan. Låna utrustning som flytvästar och sittdynor från förvaringen på bryggan. Aktivera båten genom att trycka på startknappen i din mobil och…

Kör ivög med båten

3. Åka & returnera

…kasta loss! Du kör framåt- och bakåt med den svarta gasspaken, och styr båten med det stora trärodret. Karta finns ombord. Vid returnering avaktiverar du båten igen i din mobil. Koppla in elsladden i kontakten på bryggan samt dra ur dräneringspluggen. Lämna tillbaka lånad utrustning och städa båten till nästa kapten.

elbåt

Tillgänglighet

Det går att boka så sent som några minuter innan starttiden, givet att det finns någon båt ledig. Vill du åka på en viss dag och tid, se till att boka längre i förväg. Speciellt lördagar är extra populära.

Vill du förlänga er pågående tur? Om båten är ledig efter er får du 30 minuter innan ni ska vara tillbaka automatiskt ett SMS med en länk där du kan välja att förlänga tiden. Eller chatta eller ring oss närsomhelst.

Flytvästar och dynor

Flytvästar i olika barn- och vuxenstorlekar samt sittdynor finns att låna från förvaringen på bryggan. Koden till kodlåset får du i bekräftelsemailet.

Är ni en grupp som behöver många flytvästar? Hör gärna av er till oss i förväg då vi inte kan garantera tillgänglighet av ett stort antal västar i samma storlek.

Skräp i propellern

Försök köra runt synligt skräp som plastpåsar och annat som kan fastna i propellern. Om båten oväntat saktar ner eller rodret börjar skaka lite kan det ha fastnat något skräp i propellern. Prova då att köra några gånger växelvis 10 sekunder full fart bakåt och full fart framåt. Detta aktiverar en mekanism vid propellern som skär bort skräpet så du kan köra som vanligt igen.

Regler & säkerhet

Precis som i trafiken på land gäller det för din egen och andras säkerhet några regler även på vattnet:

  • Säkerheten framför allt. Ta aldrig några risker.
  • Max 12 personer får vara ombord. Är ni fler personer, ska en till båt bokas.
  • Håll dig till styrbord (till höger) och ge företräde till båtar som kommer från höger. Håll en hastighet som inte stör andra i kanalen. Båtens maxhastighet är begränsad till den högsta tillåtna i kanalen.
  • Var alltid tydlig med vilken kurs du tar. Närma dig hörn och broar på ett sådant sätt att du är synlig för fiskare och mötande båtar. Akta huvudet när ni åker under låga broar.
  • Det är förbjudet att köra en båt när man är påverkad av alkohol eller andra droger.
  • Undvik otillåtna områden som är markerade på kartan. Att åka här kan störa godstrafik och innebära fara.
  • Det är inte tillåtet att förtöja vid träd, under eller vid broar eller varhelst det är markerat att detta inte är tillåtet.
  • Det bor människor nära kanalerna. Tänk på att inte föra oväsen eller på annat sätt störa dem.
  • Det är inte tillåtet att åka ut på havet med våra båtar.

Inte fått all information du är ute efter? Kolla våra vanliga frågor!