Allmänt

 • Finns det flytvästar?
  Ja, vi har ett urval av flytvästar i olika storlekar för både barn och vuxna. Sittkuddarna i båtarna har också flytförmåga och går att använda till detta vid behov. Är ni en grupp med många utan eller med begränsad simkunnighet är det bra att förvarna oss så vi kan stämma av och se till att det finns tillräckligt med flytvästar.
 • Behöver jag något tillstånd för att köra BookaBoats båtar?
  Nej, du behöver inte något tillstånd. Alla som är 18 år eller äldre kan köra en båt från BookaBoat. Det är såklart viktigt att alla regler följs på vattnet. Reglerna hittar du här på vår hemsida och i vår tryckta broschyr som även finns ombord.
 • Finns det möjlighet boka en kapten eller guide med båten?
  Ja, det gör det. Du kan till exempel boka en kapten som kör båten vid tex en möhippa. Vill du boka en guide så samarbetar vi med företaget iknow som arrangerar guidning i Malmö inklusive från våra båtar. Kontakta oss för priser och tillgänglighet.
 • Var ligger BookaBoats brygga och båtar?
  Vår brygga ligger nära Malmö Live, bredvid gångbron från gamla stan till Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Den närmaste gatuadressen är Norra Vallgatan 93.
 • Hur mycket kostar det att hyra en båt från BookaBoat?
  För ej medlemmar kostar 1 timme 590:-, 2 timmar 990:- och 3 timmar 1390:-. Efter det är timkostnaden 590:-.  Kontakta oss för heldagsuthyrningar. Medlemmar får lägre priser på alla bokningar, se Medlemskap-stycket längre ned på denna sida.

  För företag eller organisationer som vill bli fakturerade för sin bokning gäller att priserna ovan är ex moms.

 • Under vilka månader kan jag ta turer med BookaBoats båtar?
  Du kan hyra våra båtar från 1 april till och med 31 oktober.
 • Vilka tider på dygnet går det att hyra en båt?
  Du kan hyra en båt för turer mellan kl 9 på morgonen till kl 22 på kvällen. Den sista starttiden är alltså kl 21. För speciella önskemål om andra tider, kontakta oss.

Din bokning

 • Vad är BookaBoats avbokningsregler?
  Det ingår alltid fri av- och ombokning fram till 24h innan den bokade turen ska genomföras. Dessutom får du en regnförsäkring – fri ombokning om det regnar när ni ska ge er ut. Observera att som medlem hos BookaBoat får du generösare villkor, och kan av- och omboka ända fram till starttiden för din tur. Se längre ned på denna sida för hur du blir medlem.

  Avbokning sker genom att ringa oss på 070-2337276 eller maila till info@bookaboat.se. Medlemmar kan själva administrera sina bokningar via en egen sida när man loggat in. Hyran för en avbokad tur återbetalas snarast möjligt, men kan ta upp till 5 arbetsdagar att hantera.

 • När släpps depositionen för min bokning?
  När du bokar auktoriserar du oss att debitera ditt betalkort för en deposition om 1000 kr. Detta är utifall du vill förlänga din pågående tur, eller medvetet skadar eller lämnar in båten mycket för sent. Så fort som möjligt efter din bokning, oftast samma dag, returnerar vi depositionen. Sen kan det ta någon dag eller två tills det visas även i din internetbank, beroende på din banks rutiner.
 • Vad är kortaste bokningstid? Vad rekommenderar ni?
  1 timme. På denna tid hinner du ett varv på kanalen runt gamla stan på full hastighet. Vill du se allt som Malmös kanaler och hamn har att erbjuda (tex Fiskehoddorna, Varvsbasängen och Dockan), rekommenderar vi minst 2 timmar. Vill du njuta mer av din färd, kanske stanna till någonstans på vägen för en drink eller picnic, och ta det lugnt på vattnet, då är 3 timmar perfekt för dig.
 • Är det några andra kostnader utöver timpriset?
  Nej. Endast om du bokar på faktura (se nedan) tillkommer momsen på de angivna priserna.
 • Kan jag boka på faktura i stället för med kortbetalning?
  Absolut, i så fall behöver du bara maila önskad bokningsdag, -tid och -längd till oss på info@bookaboat.se med en faktura-adress samt namn, epost och mobilnummer till en kapten eller matros som följer med ombord och ska aktivera båten. OBS att när vi bokar manuellt och mot faktura är båthyran det ordinarie priset plus moms.
 • Kan jag förlänga en pågående bokning?
  Ja, du kan ringa vårt servicenummer 070 – 233 72 76 för att förlänga din bokning medan du är ute på en tur. Om båten inte är reserverad efter din tid är det inga problem att förlänga den. Om båten är reserverad ber vi dig returnera den enligt den ursprungliga bokningen. Observera att du alltid betalar fullt pris för varje timme när du förlänger en bokning, dvs du kan inte dra fördel av vår rabatt som du får när du bokar en 2h eller 3h tur direkt.
 • Vad händer om jag returnerar båten för sent?
  Du förväntas hålla koll på klockan och returnera båten i tid. Det kan ju alltid hända att du är några minuter för sent, det är ingen stress. Men vid mycket sena återlämningar (mer än 15 minuter) debiterar vi dubbla ordinarie timpriset. Detta för att vi vill se till att nästa kapten får en lika bra upplevelse och inte ska vänta på en båt i onödan. Det vill säga om du återlämnar en båt mer än 15 minuter för sent får du betala för ytterligare en timme x2. Det är inte något vi gärna gör (och inte har behövt göra hittills), men förutsätter att du har förståelse för dessa regler.

  Om en sen retur krockar med en efterföljande bokning reserverar vi oss för att debitera hela den efterföljande bokningskostnaden på den försenade hyrestagaren, ifall den efterföljande hyrestagaren väljer att avstå sin bokning på grund av din försening.

 • Hur gör jag för att boka flera båtar samtidigt?
  Du kan bara boka en båt per bokning. För att boka flera båtar för samma tillfälle behöver du lägga en ny bokning för varje båt. Om du vill vara säker på att det finns tillräckligt många båtar lediga vid den valda tidpunkten innan du bokar kan du höra av dig till oss.

Båtarna

 • Får min hund följa med på båten?
  Absolut, vi gillar hundar och hundar gillar våra båtar! Vi ber dig bara se till att du lämnar båten pälsfri, och särskilt att hunden inte sätter sig på dynorna eller filtarna.
 • Hur många personer ryms på en båt?
  Båtarna är licensierade för 12 personer (1250 kg) och är mycket rymliga. Är ni endast vuxna och vill ni ha lite mer komfort per person, rekommenderar vi 8-10 personer. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att vara fler än 12 personer ombord; i så fall ska du boka en till båt.
 • Hur länge räcker batteriet på en båt?
  En hel dag (minst 14 timmar). Så fort båtarna ligger vid sin brygga så laddas de. På varje båt finns en display som visar den aktuella laddningen.
 • Hur snabbt går båtarna?
  Båtarna kan gå upp till 7,5 km/h (cirka 4 knop). Som jämförelse motsvarar detta rask promenadtakt.
 • Är det svårt att köra en BookaBoat-båt?
  Nej, det är väldigt lätt att hantera våra båtar. De är gjorda för att vara så användarvänliga som möjligt så att vem som helst kan använda dem utan några speciella förkunskaper. Med hastighetshandtaget får du båten att åka framåt eller bakåt. Det stora trärodret används för att svänga till höger och vänster. När du lägger till vid bryggan använder du karbinhakar för att göra fast båten, inget behov av svåra knopar alltså.
 • Får jag lägga till på olika platser längs med kanalen?
  Ja! Det finns några platser där du redan kan använda båtens karbinhakar för att fästa båten i ringar som finns utplacerade. Det finns även vanliga linor ifall det inte finns ringar. Kom dock ihåg att aldrig släppa din båt ur sikte om du lägger till någonstans.
 • Vad kan jag göra om båten har svårt att komma upp i någon högre hastighet?
  När båten går väldigt långsamt så kan det vara så att någonting har fastnat i propellern. Detta är väldigt sällsynt men kan inträffa. Vanligtvis kan du lösa detta genom att köra båten bakåt på full hastighet i upp till 10 sekunder, detta aktiverar en skärmekanism som trasar sönder plastpåsar och liknande som kan ha fastnat. Om detta inte hjälpte kan du ringa oss på 070 – 233 72 76 så hjälper vi dig.

Medlemskap

 • Hur mycket kostar ett medlemskap hos BookaBoat?
  Ett medlemskap kostar 149:- per månad, eller 900:- per år om du betalar årsvis. Avgiften behöver bara betalas för de månader som bokningen är aktiv, dvs för månaderna april-oktober. Detta innebär att du inte betalar något för de fem månader under vintertid  när det inte går att åka någon båt.
 • Hur mycket rabatt får jag som medlem?
  Som medlem betalar du endast 295:- per timme, det vill säga 295:- för 1 timme, 590:- för 2 timmar och 885:- för 3 timmar.
 • Hur gammal måste jag vara för att få bli medlem?
  Minimiåldern för att bli medlem är 18 år.
 • Kan jag bli medlem när som helst?
  Ja, du kan bli medlem när som helst. Om du blir medlem den 15:e eller tidigare i en månad betalar du fullt medlemspris för den månaden. Blir du medlem efter den 15:e betalar du medlemsavgift först för nästkommande månad och framåt.
 • Kan jag dela mitt medlemskap med någon annan?
  Medlemskapet står på dig som person, och du är ansvarig för varje bokning som görs i ditt namn. Med det sagt, så är det upp till varje medlem vem eller vilka hen delar sin bokningskod med.
 • Kan jag avsluta mitt medlemskap när som helst?
  Efter en bindningstid på 3 månader kan du avsluta ditt medlemskap när som helst genom att skicka ett email eller brev till oss. Kom ihåg att vi har en full kalendermånads uppsägningstid. Detta innebär att ditt medlemskap avslutas den 1:a i en viss månad. Till exempel, om du meddelar oss den 16:e juni kommer ditt medlemskap att upphöra den 1:a augusti.

Våra partners: