Vi är Nordens första självbetjänade elbåtsuthyrning

Vem gillar inte hänga en underbar dag i solen och umgås med familjen, vänner eller kollegor? Kanske med en picknick och något gott att dricka till? Kanske nära vattnet som ett äventyr eller som en stunds avkoppling? Och i så fall göra det i en miljövänlig elektrisk båt, med helt tyst motor? Utan krångel, utan segel att reva, utan dyrt illaluktande drivmedel?

Det var precis vad vi också tänkte och det var därför vi startade BookaBoat 2015. Vår idé är hjälpa människor att umgås och njuta en stund av livet. Vi gör det genom att tillhandahålla finfina och självbetjänade elbåtar på Malmös kanaler. Enkelt, flexibelt, spontant. Det är vår önskan att denna tjänst ska vara tillgänglig för så många som möjligt, och ge alla möjlighet att skapa egna nya härliga minnen. Vi tror vi är på god väg. Tusentals personer har åkt i våra båtar, däribland flertals frierier ombord (alla sa ja!), samt flera brudpar som har använt våra eleganta båtar för att göra deras stora dag ännu lite mer oförglömlig.

René och Gustav på BookaBoat

Grönt och rent

Våra båtar är 100% eldrivna och elektriciteten är till 100% producerad från vindkraft. Genom att använda våra båtar bidrar du till att hålla nere utsläppen i vår stad och också att minimera störande oljud.

För ett levande Malmö

Vi älskar Malmö och vill gärna bidra till en trivsam och levande stadsmiljö. Med BookaBoat kombinerar vi Malmös anrika maritima historia med stadens nutida karaktär som hotspot för digital tjänsteutveckling.

Vi som står bakom

Vi som har grundat BookaBoat är René Heunen och Gustav Widerström.

René har sin ursprung i Nederländerna, kom till Malmö 2012 och har sedan länge jobbat med främjandet av hållbara transporter.

Gustav är född och uppvuxen i Malmö. Han är en riktig spelnörd och en entreprenör med innovation i ådrorna.

Båda gillar vi att få saker att hända och att bidra till samhället och vårt lokala grannskap. Om du har en bra idé som involverar våra båtar eller  Malmös kanaler, tveka inte att kontakta oss.

Våra partners: